Podziękowania dla Magdy

magda-borekPomoc Magdy Borek jest nieoceniona. Nie tylko przy naszych pieskach (sprzątanie boksów, pielęgnacja, wyprowadzanie na spacery), ale również przy większych zwierzętach. Magda prowadzi też tymczasowy dom dla psów i kotów. Zwierzęta uwielbiają jej kuchnię smiley Szczególne uznanie należy się Magdzie także za dyspozycyjność, wielkie serce i pozytywne podejście do wyzwań.

Podziękowanie dla Rafała

rafal-hubel

Dzięki za nieocenioną pomoc przy wykonaniu ogrodzenia i za nową adaptację pastwiska, a także przygotowanie boksów dla koni przed zimą. Dzięki również za pomoc w trudnych warunkach zimowych podczas zamarzania wody do picia dla zwierząt. Szacun!

Podziękowania dla Emilki

03Emilka Wąsowska to prawdziwy cukiereczek naszej Fundacji. Osoba o wielkim sercu, zawsze wesoła, aktywna i pozytywnie nastawiona do zadań wolontariackich, czynionych nie tylko na rzecz zwierząt. Serdeczne podziękowania przede wszystkim za prowadzenie fejsbÓÓkowego profilu Fundacji, utworzenie tymczasowego domu dla niezliczonej liczby kotów, a także wyprowadzanie na spacer i pielęgnację piesków będących pod opieką naszego schroniska. Dziękujemy za słońce, które w sobie nosisz heart

Podziękowania dla Pawła

04 Często osób, które pomagają na co dzień w naszej Fundacji nie widać. Ważnymi zadaniami, które do nich należą są m.in. prowadzenie strony internetowej, tworzenie materiałów reklamowych, promocja. Taką osobą jest Paweł Dusza, którego z pewnością możemy nazwać Przyjacielem Fundacji. Dziękujemy za wsparcie ! 🙂

Podziękowanie dla Łukasza i Marcela

lukasz-i-marcelOjciec i syn. Mieszkają we Wrocławiu i Bogatyni. Podziękowania za kamerę wśród zwierząt, a także spoty o problemach zwierząt małych i dużych i piękny spot o przyjaźni.

Podziękowanie dla Artura

artur-duszaMieszka w Warszawie, zakochał się w naszych zwierzętach. Dowiedział się o naszych podopiecznych i postanowił działać. Stworzył poruszający spot o głównych potrzebach dla naszej Fundacji…

Podziękowanie dla młodych wolontariuszy

Serdeczne dzięki za pomoc przy niestrudzonym wyprowadzaniu piesków i ich pielęgnacja. Za troskę i szybkie reagowanie gdy między Nasze zwierzątka wkrada się niepokój oraz za przygotowanie boksów dla koni przed zimą, sprzątanie, na także ścielenie słomą. Bez Was byłoby szaro!

Budowa wiaty dla koni – zwycięski projekt wolontariatu pracowniczego PGE "Pomagamy"

Z okazji wiosennej pogody nie tylko przyroda rozkwitła na nowo, ale również nasza Fundacja bierze z niej przykład i szykuje się na duże zmiany. Już od kilku dni trwają prace nad przygotowaniem zagajnika dla koni, które w czasie najbardziej upalnych dni będą mogły schronić się w cieniu drzew. Jednak prawdziwie dobrą wiadomością jest to, że dzięki wsparciu ze strony grupy wolontariuszy PGE możliwe stanie się wybudowanie wiaty, która chronić będzie znajdujące się na wybiegu konie przed zmiennymi warunkami atmosferycznymi – deszczami, burzami oraz długotrwałym nasłonecznieniem. Tegoroczny sukces Fundacji "Maja" nie miałaby miejsca, gdyby nie kreatywność, pracowitość oraz wytrwałość autora całego projektu – Krzysztofa Majewskiego, który wraz z grupą współpracowników z Grupy Kapitałowej PGE zdobył grant finansowy na realizację autorskiego projektu wolontariackiego, polegającego m.in. na budowie wiaty dla koni. W związku z tym chcielibyśmy szczerze podziękować osobom, które sprawiły, że jedno z naszych marzeń ma szansę się ziścić.

Drogi Krzysztofie, chcielibyśmy bardzo podziękować Tobie, Anecie oraz Szymonowi za dzielne wspierania naszej Fundacji, pomoc w codziennych obowiązkach, a także dużą dawkę pozytywnej energii, którą zawsze ze sobą przynosicie. Ogromne podziękowania składamy również współautorom projektu oraz Polskiej Grupie Energetycznej i Fundacji PGE – Energia z Serca, których wsparcie finansowe umożliwi zakup niezbędnych materiałów budowlanych. To właśnie dzięki Wam nasze konie będą mogły do woli korzystać ze swojego ulubionego wybiegu, bez względu na to, jak kapryśna pogoda czeka nas w nadchodzącym sezonie.

stado